Yıldız, Amasya Belediyesi'nce Ramazan Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen ''fener Alayı'' Yürüyüşüne Katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'de akan kanın Ramazan dolayısıyla durmasını temenni etti.Bakan Yıldız, eşi Selma Yıldız ve kızı Habibe ile geldiği Amasya'da, belediye tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında, ''Fener Alayı'' yürüyüşüne katıldı.

İstasyon Köprüsü'nden Yavuz Selim Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından Bakan Yıldız, vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin etrafındaki istikrarsızlıkların artık insan haklarını ihlal edici bir noktaya geldiğine dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:

''Suriye'de akan Müslüman kanının mutlaka durmasını, inşallah vicdanlara, sezgilere, basirete ve ferasete bu Ramazanın bereketiyle beraber inşallah giderilmiş olsun diyoruz. Oradaki akan kan inşallah bu vesileyle durmuş olur, idareciler bu manada iradelerini koymuş olur. Ve hep beraber barış içinde, kardeşlik içinde Türkiye'de gönül rahatlığıyla bu Ramazan geçirilmiş olur.''

Türkiye'nin her yönüyle ilerleyen ve büyüyen bir güç olduğunu ifade eden Yıldız, ''Ekonomisiyle iktisadıyla siyasetiyle vicdanıyla kalbiyle ve aklıyla hep beraber büyüyen bir Türkiye'nin, inşallah hepimize refah seviyesini yükseltecek bir tarzda büyümesini temenni ediyorum. Ramazanın Amasya'mıza, bölgemize, ülkemize ve bütün insanlığa hayırlar temenni etmesini diliyorum'' dedi.



Konuşmaların ardından, Ramazan meşalesini yakan Yıldız, daha sonra Sultan II. Beyazıd Camisi'nde teravih namazını kıldı.

Bakan Yıldız'a Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Amasya milletvekilleri Avni Erdemir, Naci Bostancı ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir de eşlik etti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA