Türkiye’nin En Yüksek Rakımlı Festivali Sona Erdi

Erzincan eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) tarafından 1996 yılında başlatılan ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen Esence Yedigöller Dağcılık Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Çayırlı ilçesinde düzenlenen Uluslararası Esence Yedigöller Dağcılılık Festivali kapsamında Esence Yedigöller dağ tırmanışı yapıldı. Erzincan Valiliği, Çayırlı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Erzincan Dağcılık Kayakçılık İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen tırmanışa, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen dağcılar katıldı.

3 bin 400 rakımlı Esence dağına kamp kuran dağcılar üç gün süresince Yedigöller bölgesine zirve tırmanışı yaptılar. Temmuz ayının ortasında olunmasına rağmen karla kaplı Esence dağına tırmanan davetliler, manzaranın keyfini çıkarttılar.Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve il protokolünün de katıldığı 17’nci Esence Yedigöller Dağcılık Festivalinde misafirler ile görüşen, Azerbaycan halk oyunlarını izleyen Vali Yenigün ve beraberindekiler daha sonra 3 bin 400 rakımlı Yedigöller bölgesine tırmanış yaptılar. Tırmanışın ardından zirvede bir konuşma yapan Vali Selman Yenigün; Erzincan’ın her türlü doğa sporlarına elverişli yapısı sebebiyle “doğa sporları başkenti” olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.

Vali Yenigün konuşmasında; “Dün türkülere ve şiirlere ilham kaynağı olan karlı dağlar, Fırat’ta şaha kalkmış azgın sular, şimdi doğa sporlarının yapılmasına en müsait zemin ve turizme kazandırılması gereken bir zenginlik olarak karşımızda durmaktadır. Erzincan her türlü doğa sporlarına elverişli yapısı sebebiyle “doğa sporları başkenti” olma yolunda hızla ilerlemektedir. Günden güne memnuniyet verici gelişmelere şahit oluyoruz. Önceleri turizm deyince yalnız sahil ve deniz turizmi akla geliyordu. Artık insanlar doğaya yönelmeye keşfedilmemiş güzellikleri keşfetmeye çıkıyorlar. Doğanın o eşiz güzelliği ve gizemi içinde kendilerini dinlemeyi istiyorlar. Ruh ve beden olarak zindeliği doğanın büyülü atmosferi içinde arıyorlar. Bugün bizler burada bu amaçlar doğrultusunda Türkiye’nin en yüksek rakımlı festivalini yapmak ve bu eşsiz güzellikle doymak üzere Esence Yedigöller’ e gelmiş bulunuyoruz. Erzincan eşiz doğal güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken bir ilimiz. Son zamanlarda ilimizde büyük atılımlarla her türlü ulaşım, iletişim ve konaklama imkânları maksimum düzeye çıkmıştır. Doğu-Batı, Kuzey-Güney bölgelerimizi birbirine bağlayan yol güzergâhındadır. Erzincan ekonomisine, kültürüne, Erzincan’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığım bu dağcılık festivalinin arzu edilen şekilde gerçekleşmesi dileğiyle, organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza, çalışanlarına ve temsilcilerine şükranlarımı sunarım.” dedi.

Konuşmanın ardından, Vali Yenigün ve beraberindekiler, Yedigöller mevkiinde gezdiler .
Kaynak: İHA