İş-kur Genel Müdürü Yazıcı: İş-kur’un 57 Milyonluk Bir Kaynağı Var

İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kurumun 57 milyon liralık bir kaynağı olduğunu söyledi.

Yazıcı, Rize Ticaret Borsası (RTB)’nda yapılan İş-Kur’un açtığı meslek eğitim kursları sertifika ve plaket törenine katıldı.

Törende AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, protokol, üyeleri, işadamları ve kursiyerler hazır bulundu.Törende konuşan İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İş-Kur’un 7 bin çalışanıyla hizmet verdiğini ifade ederek, “Şu anda 57 milyon liralık bir kaynağımız var. 7 bin çalışan sayımızı önümüzdeki yıllarda 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İşsizlik tüm dünyada sadece gelişmemiş ülkelerin bir problemi değil. Gelişmiş ülkelerde de işsizlik oranı fazla. Yakın zamanda uygulanan isabetli istihdam politikaları sayesinde bugün 2011 itibariyle ülkemizde işsizlik oranı yüzde 9,8 civarında.” dedi.

Bu oranın Avrupa Birliği (AB)’nde yüzde 10,2 seviyesinde olduğunu belirten Yazıcı, “Bizde genç işsiz oranı yüzde 18. Bu oran Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde yüzde 50’nin üzerinde. İş-Kur olarak bu başarıda büyük emeğimiz var ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. İş-Kur olarak aktif uygulamalarımızdan biri de meslek edindirme kurslarıdır. Bu kurslarda biz yılda yaklaşık olarak 1 milyona yakın kaynak ayırıyoruz. Burada sertifika almaya hak kazanan kursiyer arkadaşlarımıza yeni mesleklerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

RİZE’DE İŞSİZLİK DEĞİL İŞ BEĞENMEMEZLİK VAR
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise törende yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Rize’de işsizlikten çok iş beğenmeme sorunu var. Geçen sene yaptığımız araştırmalar sonucu 150 milyon dolarlık bir paranın Gürcistan’dan ilimize gelen ve burada çeşitli işlerde günlük çalışan Gürcü işçilere verildiğini belirledik. Rize’ye geliyorlar, çay topluyorlar, her işi yapıyorlar. Ben de çay üreticisiyim ve kendi çayımı kendim kesiyorum. Kesme imkanım varken tarlama bir Gürcü'yü sokmaya utanırım. İş-Kur ve Rizeli yöneticiler olarak ilimizdeki bu iş beğenmeme konusuna ağırlık vermeliyiz. Belediyemizde İş-Kur vasıtasıyla 300’e yakın personel çalıştırıyoruz. Artık öyle bir olduk ki Gürcistan’dan çay tarlalarımıza yarıcı alıyoruz. Adamlar geliyor, çayı topluyor, satıyor. İlimizdeki iş beğenmemezlik sorununu halletmeliyiz.”Yapılan konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 75 kursiyere sertifika ve bu kursiyerleri istihdam edecek olan 27 işadamına da plaket takdim edildi .