Yılder Üyeleri 3. Yaz Şenliğinde Buluştu.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Yıldırım Ahalisi Derneği (YILDER) üyeleri 3. Yaz Şenliği’nde bir araya geldi.

Karagöl’de yapılan şenlik, renkli görüntülere sahne olurken, Şenlik Ağalığını en fazla parayı veren İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Arslan aldı. Ankara’nın Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri sınırında bulunan 21 köyün bir araya gelerek kurdukları Yıldırım Ahalisi Derneği (YILDER) üyeleri Karagöl’de 3. Yaz Şenliği’nde bir araya geldi. Şenliğe Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Çubuk Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Doğanay, YILDER Dernek Başkanı Yavuz Tansel Demirok, Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan YILDER Başkanı Demirok, üç yıl önce borçla devraldıkları derneği bu gün iyi bir konuma getirdiklerini söyledi.

Bölgenin kalkınmasına yönelik yaptıkları çalışmalardan da bahseden Demirok, ’’Üç yıl önce başladığımız şenliklerimize, her yıl çok daha fazla insan katılmaya başladı.

Şenliklerimizi her yıl farklı bir bölgemizde yapıyoruz. Bunun nedeni ise o bölgemiz tanıtmak içindir. Bu bölge aslında iklimiyle bitki örtüsü ile küçük bir Karadeniz bölgesidir. Biz dernek olarak bu bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz ve bu bölgemizi ön plana çıkaracak etkinlikler yapıyoruz. Bölgenin hak ettiği yatırımları ala bilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz’’ dedi.

Tarihine ve yöresine sahip çıkan YILDER’in özellikle kültürel mirası yaşatma çabasının içerisinde olduğunu vurgulayan Dermirok, bu amaçla birlik ve beraberliğin teminini de sağlamak açısından yapılan şenliğin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Demirok, Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile birlikte şenlik kütüğüne plaket çakarken, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Emrullah İşler, bu nedenle bu tür şenliklere ayrı bir önem verdiğini söyledi.

İşler, ’’Bu şenlikler bizi bir araya getiriyor. Örfümüzü, adetimizi, kültürümüzü unutmamamızı ve yaşamamıza neden oluyor. Buraya katılmanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah Yıldırım Ahalisi Derneğinin tüm faaliyetlerine bundan sonrada hep birlikte katılırız’’dedi.

Derneğin yönetim kurulu üyeleri ile şenliğin yapılmasına katkı veren iş adamlarına Emrullah İşler, Yavuz Tansel Demirok ve Şenlik Ağası Ahmet Arslan tarafından plaketler verdi.

Çubuk Belediyesi’nin yapılan şenliğe yaptığı katkılar ve desteklerden dolayı da Çubuk Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Doğanay’a teşekkür plaketi verildi.

Sunuculuğunu Mustafa Sandıklı'nın yaptığı ve yerel sanatçılardan Ahmet Yılmaz’ın sahne aldığı şenlikte, çuval yarışı, kaşıkta yumurta ile yürüme, elma yeme, urgan çekme yarışları yapılırken, siyasi parti temsilcileriyle YILDER yönetim kurulunun yarıştığı urgan yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Hediye çekilişlerin de yapıldığı şenlikte misafirlere döner, karpuz, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi .
Kaynak: İHA