Kapalı Çarşı'nın 26 Yıllık Klima Hasreti Sona Erdi

Tarihi Bursa Kapalı Çarşısı'nda esnafın 26 yıldır ihtiyaç duyduğu havalandırma sistemi yenilendi.

Kapalı Çarşı'nın 26 Yıllık Klima Hasreti Sona Erdi
Büyükşehir Belediyesi tarafından takılan 2 klima ile çarşı daha ferah olacak. Çarşı esnafının yıllardır talep ettiği havalandırma sistemi Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Alt çarşıya 2 adet klima sistemi yerleştirildi. Çarşı esnafı ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafın sıkıntılarını dinledi. Yeni havalandırma sisteminin işlerini daha da kolaylaştırdığını ifade eden Yaymacılar Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu, yürüyen merdivenin kış döneminde yapılacağını vurguladı.

Altepe, alt çarşı esnafının 26 yıldır hasret duyduğu klima sisteminin artık hizmete verdiğini kaydetti.

Altepe, "Çarşı bu ısıtma ve soğutma sistemi ile tekrar yenilendi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak çarşıya büyük önem veriyoruz. Bu bölge ecdat yadigarı eserlerle süslü. Bu çarşı bizim için çok önemli. Çarşı bizim göz bebeğimiz. Alışveriş merkezi kalitesinde olması için, onlara karşı ayakta kalmasını istiyoruz. Aslında çarşı çok avantajlı. Halkımız çarşıdan geçiyor. Çarşı bu işin hakkını verirse, bu çalışmaları güzel bir şekilde yaparsak çarşıya daha iyi olur. Esnaf daha kaliteli mallar ve hizmetlerle ayakta kalır" dedi.

Altepe, UNESCO tarihi miras listesine girmek için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, çarşı esnafının mesai saatlerinin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Altepe vatandaşların artık tatil günlerinde ve mesaiden sonra alışveriş yaptığını söyleyerek, esnafın çalışma saatlerini buna göre ayarlamasını istedi.

İlk defa 1986 yılında takılan havalandırma sisteminin alt çarşının ihtiyacını karşılamadığını söyleyen Altepe, şöyle devam etti: "Sıkıntılar bir türlü bitmedi. Geçtiğimiz yıl bunu yenileyeceğimizin sözünü verdik. Bundan sonra çalışma başladı.

İki adet çatı tipi paket klima sistemi yerleştirildi. Alüminyum panelli kanallarla son sitem klima teşkilatı kuruldu. Her biri 1032 KW gücünde. Bir tanesi saatte 15 bin metreküp hava yayıyor. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Çarşı dünyanın gözbebeği olacak." AK Parti Bursa Millekvekili Hakan Çavuşoğlu ile Altepe işyerlerini gezdi. Yeni klima sistemini yerinde inceleyen Altepe, esnafla görüştü .
Kaynak: İHA