Beyşehir Gölü Masaya Yatırıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi işbirliğiyle yürütülen, ''Beyşehir ve Karacaören Baraj Gölleri Havza Koruma Planları ve Özel Hükümlerin Belirlenmesi Projesi'' toplantısı yapıldı.

Anamas Konukevi'nde yapılan toplantıda, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, özel hüküm belirleme çalışmasının Beyşehir'in önünü açacağını söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise Beyşehir Gölü'nün bölgenin bir hayat kaynağı olduğunu belirterek, ''Milli park başta olmak üzere havza korumalarının oluşturulmasından sonra, gölümüz çok önemli bir şekilde halka açılamamıştır. Şartların ve imkanların değişmesiyle, insanların daha da bilinçlenmesiyle, özel hükmün belirlenmesindeki çalışmaları, bakanlıktan gelen genel müdürümüz ve diğer yetkili arkadaşlarımızla paylaşarak birlikte oluşturacağız'' diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, özel hüküm çalışması tamamlandıktan sonra Beyşehir Gölü'nün su seviyesinin düşmesinin söz konusu olmayacağını belirterek şunları kaydetti:

''Bu özel hüküm dediğimiz husus, içme suyu kaynağı olarak kullanılan kaynakların planlanması ve yönetim esaslarının ortaya konmasını ihtiva ediyor. Özel hüküm çalışmalarının temel maksadı, suyun içme suyu kaynağı olarak sürdürülebilir şekilde kullanımını, miktar ve kalite olarak belli niteliklere sahip olmasını sağlamak. Bu çalışma tamamlandıktan sonra genel hükümler uygulanırsa, Beyşehir Gölü'nün su seviyesinin düşmesi söz konusu olmayacak. Özel hüküm çalışması ile bu hususları değerlendirerek, optimum bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Yani bir bölgede yaşayanları mağdur etmeden, su kaynağını hem miktar hem de kalite olarak korumak istiyoruz.''

Muhabir : Şeref Yaşar

Yayıncı : Murat Aslan
Kaynak: AA