'Yurt Dışında Yaşayan Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "TOBB, son 1 yılda Türkiye'de 1.3 milyon kişiye istihdam ve 140 milyar dolarlık yatırım yapan bir çatı örgütü olmuştur" dedi.

JW Marriot Otel'de, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca düzenlenen "Yurt Dışında Yaşayan Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması" etkinliği kapsamında verilen akşam yemeğinde bir konuşam yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB'un son bir yılda 1.3 milyon kişiye istihdam ve 140 milyar dolarlık yatırım yapan bir çatı örgütü olduğunu söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, DEİK'in özel sektörü yurtdışında tanıtmak için kurulduğunu ifade etti.

TOBB'un 10 sene önce yurt dışında hiçbir yere üye değilken, bugün Avrupa Odalar Birliği'nin başkan yardımcılığını yürüttüğünü anlatan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye olarak Avrupalı iş adamlarının hak ve hukukunu koruma noktasına geldik" diye konuştu.

Sektördeki başarı hikayelerinden bahseden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Yurt dışında yaşayan Türklere tavsiyelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, ailelere çocuklarına Türkçe'yi ve kendi kültürlerini iyi öğretmeleri gerektiğini ifade etti.

"Yerel ve ulusal düzeyde siyasete katılın. Sivil toplum kuruluşlarında daha fazla görev alın" diyerek yurt dışında yaşayan Türklere tavsiyelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, özel sektörde zihniyet devriminin başlangıcının merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la başladığını kaydetti.

Türk iş dünyasının 200'den fazla ülkeye mal sattığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, kendilerinin de Türk iş dünyasını yurt dışındaki kuruluşlarda temsil etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Türk girişimcisinin yeryüzünün her noktasında var olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türk diplomatların NATO'DA görev yaptığını hatırlatarak, Türkiye'nin küresel bir açılım içinde olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA