Yalıhüyük Yolundaki Heyelana Önlem

Konya İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarında Afet Acil Durum Komisyonu’nun raporlarıyla, Yalıhüyük ilçesinde heyelan sonucu çöken yolu gündemine taşıdı.

Yalıhüyük Yolundaki Heyelana Önlem
Komisyon raporlarının görüşülmeye devam ettiği Haziran ayı toplantılarının 4. birleşiminde Afet Acil Durum Komisyonu Başkanı Faruk Koç, üyeler Salih Özen, Hasan Akça, Raşit Göktaş ve Mehmet Güleryüz ile birlikte Mayıs ayı içinde Ahırlı, Bozkır ve Yalıhüyük’te yaptıkları çalışmalardan oluşan raporları okudu. Koç, çiftçi, esnaf ve taşımalı öğrenciler tarafından sık sık kullanılan Saray Köy yolu bağlantı güzergahında bulunan yolun heyelan nedeniyle çöktüğünü ve 3 aydır kapalı olan yolda daha önce DSİ ve belediye tarafından önlem alınmasına rağmen sorunun çözülemediğini söyledi.

Yolun heyelan sebebiyle kapanmasıyla Seydişehir bağlantı yolunun 6 kilometre uzadığına dikkat çeken Koç, “Eğer bu yol yapılırsa mesafe 1,5 kilometre olmaktadır. Yolun kapalı olması halinde Saray, Bademli ve Yalıhüyük merkezinde bulunan vatandaşlarımız hastalandığında ya da acil bir durumda 6 kilometrelik yol kat edecek, bu da zaman kaybına neden olacaktır. Bölgede yaptığımız çalışma sonucunda, afet zararlarını asgari düzeye indirmek, afetzedeleri kurtarmak, yaralılara ilkyardım ve tıbbi tedavi yapmak amacıyla, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu kapsamında personel araç, gereç ve malzeme bakımından teşkilatlanmak ve uygulama için gerekli çalışmanın yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün ilgili yolda üzerine düşeni yapacağını dile getiren Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Meclis Afet Acil Durum Komisyonu’nun yaptığı çalışmaların müdürlüğe ışık tutacağını kaydetti.

Selvi, ulaşım bakımından son derece önemli olan Sarayköy yolunda da kalıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğine vurgu yaptı .
Kaynak: İHA