Arınç: Anketlere Göre Hükümetin En Başarılı Olduğu Alan Sağlık

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, en son yapılan anketlere göre, hükümetin en başarılı icraatları arasında sağlığın yüzde 68 ile birinci olduğunu söyledi.

Bülent Arınç, Bursa’da Özel Doruk Sağlık Grubu'na ait Doruk Yıldırım Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Arınç, sağlığın önemine değindi. Hastanenin 100 yatak kapasitesi ve 5 ameliyathanesi ile modern bir hastane olduğuna dikkat çeken Arınç, sağlığın en önemli konuların başında geldiğini kaydetti.

“SAĞLIK YÜZDE 68’LE EN BEĞENİLEN İCRAAT”

Sağlığın herkesin birinci önceliği olan bir mesele olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu: “Bu konuda mükemmel imkânlara haiz bir hastanenin hazırlanması elbette takdire değerdir. En son anketi söyleyeyim. Sağlık yine birinci seviyede. Yani halkın memnuniyeti noktasında veya hükümetin en başarılı icraatları içerisinde sağlık yüzde 68 ile yine birinci. Dolayısıyla bu konuda yapılan bütün yatırımları, ister kamu ister özel olsun hep takdirle anıyoruz, teşekkür ediyoruz. Çünkü bu hastanelere hepimizin ihtiyacı olabilir. Göğsünüzü gere gere gelip tedavi olabilirsiniz.”Amerika‘ya yaptığı bir ziyarette oradaki sağlık sistemi hakkında bilgi aldığını belirten Arınç, Türkiye'deki sağlık sisteminin Amerika’nın 5 misli önünde olduğunu savundu.Doruk Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Esgin, günün anısına Arınç'a bir plaket sundu. Arınç, daha sonra Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile hastanenin açılışını yaptı .