Hafta Boyunca Vatandaşları Sigorta Konusunda Bilinçlendirecek Çalışmalar Yürütüldü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Antalya Sigorta Acenteleri Derneği tarafından düzenlenen ''Sigortacılık Haftası'' etkinlikleri, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi önünde yapılan törenle sona erdi.

Etkinlikler kapsamında sigortalı olmanın avantajları, sigorta yaptırırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, nelerin sigorta yapılabildiği, ne tür sigortaların yaptırılabileceği konularını içeren broşür ve kitapçıklar halka dağıtıldı. Afet ve afete hazırlık konularında halkı bilgilendirmek amacıyla gezici tır ile deprem öncesi, deprem anı ve sonrası yapılması gereken davranış biçimleri anlatıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatro gösterisi ve çocuklara sigorta temalı uçurtmalar dağıtıldı, çuvalla atlama, kaşıkta yumurta taşıma, yedi kiremit, topaç, bilye, halat çekme gibi oyunlar oynatıldı.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi önünde düzenlenen törende de ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, sigorta konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Budak, etkinliklerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Hazine Müsteşarlığı'nın Sigortacılık Bilgilendirme ve Tanıtım Stratejisi'nce her yıl mayıs ayının son haftasının ''Sigorta Haftası'' olarak kutlandığını bildirdi.

Budak, ATSO ve Antalya Sigorta Acenteleri Derneği ile sektörü tanıtmak, sigorta bilincini artırmak, geleceğin sigortalı adayları çocuklara sigorta bilincini aşılamak için bir çok etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Budak, açıklamasında, ''Sigortacılık Haftası boyunca şehrimizin değişik noktalarındaki alt ve üst geçitlere, billboard ve raketlere sigortacılıkla ilgili afişler asılarak, konuya ilişkin farkındalık yaratmaya çalıştık'' dedi.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA