Brüksel'deki Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Yeni Temsilcilik Binası Açıldı

Mesut Barzani’nin başkanlığını yaptığı Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, AB’nin başkenti sayılan Brüksel’de AB Nezdinde hali hazırda var olan özel temsilciliğini geçtiğimiz günlerde büyük bir villaya taşıyarak burada sadece bölgesel bayrağını kullandı.

Çoğunlukla ülke temsilciliklerinin, büyükelçiliklerin ve büyükelçi konaklarının bulunduğu Brüksel'deki Avenue Franklin Roosevelt caddesinde açılan temsilcilik binası Güney Kıbrıs Rum Yönetimi temsilciliğinin tam karşısında bulunuyor ve dışardan ilk görünüşte bağımsız bir ülke temsilciliğini andırıyor. Ortasında güneş bulunan, kırmızı, beyaz ve yeşil renklerden oluşan bölgesel yönetimin bayrağının kullanıldığı temsilcilik binası basında çıkan bazı haberlerin aksine Belçika nezdinde değil, önceden var olan AB nezdindeki temsilcilik için sadece yeni bir bina konumunda bulunuyor. Temsilcilik daha önce Schuman meydanındaki Rue de la Loi 221 no'lu adresteki bir ofis binasında bulunuyordu.

Barzani yönetimine yakınlığı ile bilinen Peyamner sitesi, 31 Mayıs 2012 tarihinde Brüksel’de resmen “Kürdistan Temsilciliği” açıldığını duyurmuş ve bunu “Kürtler açısından büyük ve tarihi bir gün. Avrupa’nın başkenti Brüksel’de Kürdistan Parlamentosu’nun temsilcilerinin katılımı ile temsilcilik binasında göndere sadece Kürdistan bayrağı çekildi” diye duyurmuştu .
Kaynak: İHA