Atatürk Üniversitesi Mezunları Bakan Akdağ'la Yürüdü

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERATÜN) ile Atatürk Üniversitesi'nin düzenlediği, "Misafir Çocuklar Erzurum'a geliyor" projesi hayata geçirildi.

AÜ mezunları, eş, çocuk ve torunlarıyla Erzurum'da bir araya geldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve ERATÜN Derneği Başkanı Fatih Şener ile üniversitenin eski ve yeni mezunları Havuzbaşı'ndaki Kent Meydanı'ndan Yakutiye Kent Meydanı'na kadar mehteran eşliğinde yürüdü.

Ellerinde Türk bayrakları ve AÜ flamaları ile yürüyen mezunlara Yakutiye Kent Meydanı'nda Gebze'den gelen mehter takımı mini bir konser verdi. Sağlık Bakan Akdağ, kendisinin de A.Ü'den mezun olduğunu ifade etti.

Öğrencilik yıllarına ait anılarını anlatan Bakan Recep Akdağ, Erzurum'un ve AÜ'nin ülke hafızasında önemli yeri olduğunu kaydetti.

A.Ü mezunlarının çocuk ve torunlarıyla yıllar sonra Erzurum'da bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğunu dikkat çeken Akdağ, "Gelecek yıldan itibaren bu etkinliğin daha geniş kutlanması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz." dedi.

A.Ü Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, eski ve yeni mezunları bir arada görmekten sevinç duyduğunu söyledi.

A.Ü'nin 55 yılda 200 bin mezun verdiğini ve bunun da önemli bir rakam olduğuna vurgu yapan Rektör Koçak, "200 bin öğrenci mezun vermişiz. Bu öğrencilerimizin çoğu bugün çok önemli mevkilerde." diye konuştu.

MEZUN SAYISI 200 BİNİ AŞTI
ERATÜN Başkanı Fatih Şener, "Köklü bir Üniversite olarak bugün 160’ı aşmış üniversite arasında bizi farklı kılan en büyük gücümüz bugün itibariyle 200 bini aşmış mezun sayımızdır. Bu buluşma ile yurt genelinde yaygın çok büyük bir gücü harekete geçirmiş olacağız. Tüm mezunlara nostaljik bir ortam hazırlamak yanında, mezunlarımızın birikimlerinden üniversitemizin ve Erzurum’un istifade edebileceğine inanıyoruz. Ayrıca bu etkinliğe geniş bir katılımın sağlanması ile iki gün boyunca şehirde önemli bir hareketlilik yaşanacaktır." ifadelerini kullandı .