Mersin’de Otoyol Bariyerlerine Çarpan Tır Alev Alev Yandı

Mersin’de otoyolda trafik kazası sonrası yakıt tankı tutuşan TIR alev alev yandı.

TIR’dan yükselen dumanlar gökyüzünü kaplarken alevler itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle TEM otoyolunun Mersin’den Adana gidiş yönü 1 saat trafiğe kapatıldı.
Mersin’den Adana istikametine seyreden Ahmet Pakdil’in kullandığı TGY 809 KKTC Plakalı TIR Serbest Bölge gişelerinden otoyola girdiği sırada hızını alamayıp beton bariyerlere çarptı. Bu sırada boş TIR’ın yakıt tankı ve lastikleri alev aldı. Bir süre ilerleyen TIR’ın çekicisi geriye dönerek durabildi. Bu sırada alevler çekici bölümü dahil her tarafı kaplarken sürücü Ahmet Pakdil çevrede bulunan vatandaşlar ve karayolları görevlileri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yanmaktan Son anda kurtulan ve yaralanan sürücü 112 ekiplerince Toros Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinin yaptığı müdahale Sonrası yangın güçlükle söndürüldü. Yangın nedeniyle TEM Otoyolunun Mersin’den Adana’ya gidiş yönünde uzun kuyruklar oluştu. Yangının söndürülmesi ve kayganlaşan yola toprak atılmasının ardından yaklaşık bir saat kapalı kalan otoyol tekrar trafiğe açıldı .