Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Soykan Açıklama Yaptı

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Marmara ve Ege denizine kıyısı olan Balıkesir'in turizmden hak ettiği payı alması için çalışacaklarını söyledi.

Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Soykan, atandığı Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde, 4 Haziran'da göreve başladı.

İlin ekoturizm ve geoturizm potansiyeline ilişkin çalışmaları bulunan ve bölgeyi turizm açısından oldukça iyi tanıyan Soykan, göreve geldiği günden bu yana yoğun çalıştıklarını kaydetti.

Balıkesir'in termal, deniz, dağ, doğa, spor, tarih gibi geniş turizm potansiyeline sahp olduğunu ifade eden Soykan, ''Marmara ve Ege denizine kıyısı olan Balıkesir'in turizmden hak ettiği payı alması için çalışacağız. Özellikle yabancı turistte istediğimiz noktada değiliz. Yabancıları çekecek herşey Balıkesir'de bulunuyor'' dedi.

İl Kültür ve Turizm'in yeni müdürü Soykan, 1967 yılında Karacabey'de doğdu, ilk ve orta öğrenimini bu ilçede tamamladı.

Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü'nde lisansını tamamladıktan sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını ve 1994 yılında da doktorasını yapan Soykan, 1990'da Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi, 1995'de de Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim üyesi oldu.

2006 yılında doçentliğini alan, 2012'de de profesör olan Soykan'ın, yayımlanmış makaleleri, bazı bölümlerini yazdığı kitapları ve editörlükleri bulunuyor.

Muhabir : Balıkesir

Yayıncı : Zafer Akpınar
Kaynak: AA