Bakan Çağlayan: Ortak Akıl İle Çalışmalar Sürüyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bir Türk jetinin Suriye tarafından vurulması ile ilgili ortak aklı önemseyen bir anlayış ile çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, düzenlediği basın toplantısının ardından Suriye ile yaşanan gerilimle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Ekonomi Bakanlığı olarak Suriye’ye bir yaptırımın söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Çağlayan, konunun bugün Bakanlar Kurulu’nda da ele alınacağını hatırlattı. Çağlayan, “Ekonomik kısımla ilgili talep edilirse ben de hazırladığımız bilgileri arz edeceğim.” dedi.

Bakanlığın proaktif bir yapısı bulunduğunu söyleyen Çağlayan, her türlü senaryoları önceden çalıştıklarını dile getirdi. Suriye ile olası bir savaş ihtimaline karşı kendisine gelen bir endişenin bulunup bulunmadığı ve bu konudaki düşüncelerinin sorulması üzerine Çağlayan, “Öyle bir endişem yok.” cevabını verdi. Bu yönde bir endişenin de şu ana kadar kendisine ulaşmadığını aktaran Çağlayan, bu konuda yapılan açıklamaların net olduğunu vurguladı. Hükümet olarak konunun tüm boyutlarını değerlendirdiklerini söyleyen Çağlayan, ortak aklı önemseyen bir anlayış ile çalışmaların sürdüğünü belirtti.