Nkü Malkara Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Sevinci

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Malkara Meslek Yüksek Okulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul bahçesinde gerçekleşen mezuniyet törenine Malkara Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Malkara Belediye Başkan Vekili İsmail Yıldırım, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, yüksel okul müdürleri, kamu ve özel sektör kurum yöneticileri, sivil toplum örgütleri yöneticileri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, törende yaptığı konuşmada, "Ülkenin çeşitli yerlerinde gelerek burada eğitim almış olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Almış olduğunuz eğitim sadece burada kalmamalı ve bu bilgiyi ülke menfaati için kullanmalısınız. Bizler yapacak olduğunuz her çalışmada sizlerin yanında olacağız” dedi.

Okul Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan ise, öğrencilerin çağdaş bir üniversite ortamında eğitim-öğretim hayatını tamamladıklarını belirtti.

Taşan, “Okulumuzun öncelikle amacı, kendisine ve ülkesine yararlı insanlar yetiştirmektir. Çünkü toplum değerlerine ve kültürüne sahip çıkan uygar insanlar yetiştirmek istiyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimizin bu değerlere sahip olarak yaşayacağından hiçbir kuşkumuz yoktur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Aygün Bilgin, ikinciler Ceyda Aksoy ve Elif Çınar ile üçüncü Gökçe Palavan’a ödülleri, Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu ve Belediye Başkan Vekili İsmail Yıldırım tarafından verildi

Mezun olan öğrencilere diplomaları bölüm öğretim görevlileri tarafından verilirken, en yaşlı mezun 58 yaşındaki Cem Kubilay, diplomasını torunu küçük İrem’den aldı. Daha sonra kepler havaya atıldı.

Mezuniyet töreni, geleneksel pilav ikramıyla son buldu .
Kaynak: İHA