Rio'daki Bm Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nı Basın Ordusu Takip Ediyor

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde başlayan ve bu yıl ikincisi yapılan Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nı (Rio+20) adeta basın ordusu takip ediyor.

190 ülkeden toplam 60 bin dolayında davetlinin katıldığı toplantıyı, yaklaşık 2 bin basın mensubu izliyor.Konferansa Türkiye’den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katılıyor.
İlki 1992’ de gerçekleştirilen konferansta bu yıl sürdürülebilir kalkınma konusu ele alınacak. 20-22 Haziran günleri arasında gerçekleştirilecek konferansa dünyanın çok sayıda ülkesinde devlet ve hükümet başkanları düzeyinde katılım oluyor. Konferans dünyada yoksulluğun azaltılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, sosyal güvenliğin ve eşitliğin sağlanması, çevrenin ve doğal kaynakların korunması konularında sürdürülebilir bir geleceğe giden yol haritasının belirlenmesinde önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor .