Adliyeye Sevk Edilen 22 Kişiden 2'si Tutuklandı

Balıkesir merkezli düzenlenen ''tarımsal ödemelerde yolsuzluk'' operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 22 kişiden ikisi tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbar üzerine başlatılan çalışmalar sonucu, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekiplerinin Balıkesir merkezli Adana, İstanbul ve Bursa'da yaptığı eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 54 kişiden 33'ü adliyeye sevk edildi.

Bunlardan 12'si savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 21 kişi ile aranan ve adliyeye giderek teslim olan R.Ç, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü M.V.U ile müteahhit M.Ö, tutuklandı, 20 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şubesi ekipleri, 18 Haziran'da eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 54 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden 21'i jandarmadaki sorgulanmalarının ardından serbest bırakılmıştı.

7 Mayıs'ta Balıkesir merkezli 10 ilde tarımsal destekleme ödemelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 85 kişiden 24'ü tutuklanmıştı.

Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA