Belediye Zabıta Ekipleri Fırınları Denetledi

Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehrin muhtelif noktalarında bulunan unlu mamuller üreten fırınları denetledi.

Yapılan kontrollerde eksik gramajlı ekmek satan 6 adet fırına işlem yapılarak para cezası ve kapatma cezası uygulandı. El konulan eksik gramajlı 280 adet ekmek hayır kurumlarına makbuz karşılığı teslim edildi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı bu denetimlerle ilgili açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Ekiplerin yapmış olduğu bu denetimler vatandaşların sağlıklı ve temiz bir üretimle, ekmek tüketimi yapması için sıklıkla yapılmaktadır. Zabıta ekipleri fırınların imalathane malzemeleri kullanılan makine ve depoları hijyen açısından kontrolden geçirdi. Ekmeklerde etiket bulunup bulunmadığını kontrol etti. Fırınların üretim alanları, depoları ve tuvaletlerinde de genel temizlik ve hijyen şartlarını incelemektedir.” dedi.

Başkan Bahçeci, “Denetimler aralıksız devam edecektir, halkın menfaatlerini ve sağlığını ön planda tutmak için ekiplerin gece gündüz çalışıyor. Tüm gıda maddeleri satan işyerlerini denetlerken esnafların cezalı duruma düşmesini istemiyoruz. Ancak her zaman belirtildiği gibi tüketicinin hakkına da riayet edilmesini istiyoruz. Bu bir haktır. Bizim görevimiz de bu hakkı teslim etmektir. Ayrıca vatandaşlardan gelen şikayetler anında değerlendiriliyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA