Oda TV Davasına Yalçın Küçük’ün Savunması İle Devam Ediliyor

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Oda TV davası, tutuklu sanıklardan Yalçın Küçük’ün savunması ile başladı.

“Korgeneralinden erine bana deli profesör derler” diyen Küçük, “Türkiye’yi dünyaya rezil eden Oda TV davasında bizi yargılamanızı size yakıştıramıyorum” dedi.

Savunmasında “TÜBİTAK’tan beklenen raporun gelmemiş olmasına sevindim” diyen Yalçın Küçük, “Bizimle ilgili iddialara ilgili bilirkişi raporları olmadan da suçsuz olduğumuza hükmedebilirsiniz. Bizi tanıyacaksınız? Kimi yargılıyorsunuz, onu görmeniz lazım. Ben kimim. Bana kabadayı profesör diyorlar. Korgeneralinden erine kadar bana verdikleri isim kabadayı profesör. Bazılarına göre filozof, bazılarına göre hukukçu. Ben TÜBİTAK kurulduğu zaman Başbakanlık adına danışmanıydım. Devlet Bahçeli asistanımızdı” şeklinde konuştu.

Yazar Melih Altınok’un “Yalçın Küçük suçtur” dediğini belirten Küçük, “Suça değil suçluya ceza verebilirsiniz. Ben suç olduğum için fail değilim, bana ceza veremezsiniz. Hiçbir şey veremezsiniz. Bana yaklaşanlar iyi olmuyor. Kağıda yazdım ‘Zekeriya Bey siz beni tutuklayacaksınız ama görevden alınacaksınız’ dedim görevden alındı” dedi.

Oda TV davasının Türkiye’yi dünyaya rezil ettiğini söyleyen Küçük, “Bizi rezil ecen bir davadan dolayı yargılıyorsunuz. Size yakıştıramıyorum. Savcı bey 28 Ağustos 2011’de, ‘Bu iddianameyi yazmaya başlayacağım’ dedi.

Saat 04.30’da iddianame açıklandı. İddianameyi hazırlayan Cihan Bey’de bana dokundu, o da gitti. Yazık değil mi size? Yazık değil mi bana? Ne kadar yatacağımızı, ne ceza alacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz. 100 yıl tutun beni umurumda değil. Görüyorsunuz, ne kadar tutarsanız beni o kadar gençleşiyorum” şeklinde konuştu

Duruşma Yalçın küçük'ün savunması ile devam ediyor .
Kaynak: İHA