Derviş Eroğlu: Hristofyas'ın Kıbrıs'ta Bir Anlaşmaya İmza Atacak Cesareti Yok

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lider Dimitris Hristofyas’ın Kıbrıs sorununda anlaşmaya niyetli olmadığını söyledi.

Eroğlu, "Hristofyas'ın bu yolda bir anlaşmaya imza atacak cesareti yok."dedi.

Derviş Eroğlu, 5 günlük Londra temaslarının ardından adaya döndü. Eroğlu, KKTC'ye dönüşünde Ercan Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Rum liderin son zamanlarda ‘barış meleği ‘kesildiğini kaydetti.

Eroğlu, Hristofyas, Sayın Mehmet Ali Talat'la da anlaşamadı, benimle de bir türlü anlaşamadı. Bugüne kadar yapılan müzakerelerde köklü çözüm bulacakmış şekilde bir anlayış içinde olmadı” dedi.

Londra ziyaretinde gördüğü yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Eroğlu, “Büyük bir hasret giderilmiş gibi herkes son derece mutlu olmuştur. Ulusal davamıza dört elle sarılmış olmalarını görmek beni son derece mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

Kıbrıs konusunda Londra’da değişik bir hava gördüğünü kaydeden Eroğlu, canı gönülden KKTC’ye bağlı insanlarla bir araya geldiğini söyledi.

İNGİLTERE KKTC DAVASINI HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK BENİMSİYOR
İngiltere’deki temaslarını anlatan Eroğlu, Lordlar Kamarası’ndaki dostlarıyla parlamentoda gerçekleştirdikleri toplantıda Kıbrıs konusunun ve gelinen noktayı değerlendirdiklerini söyledi.

Eroğlu, yemeğe katılan İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw ile görüştüğünü belirtti.

İngiliz Parlamentosu’ndaki yemekte de eskiye göre değişik bir ortam olduğunu kaydeden Eroğlu, “Özellikle görüşmelerin devamında bir sonuç alınamayacağı şeklinde bir kanaat artmış. Hatta bazıları bölünmüş bir adayı AB’ye almanın bir hata olduğunu söylemelerinin yanı sıra Rumların ‘hayır’ından sonra müzakerelerin başlamış olmasının bir hata olduğunu ifade edenleri gördüm. Demek ki İngiltere’de Kıbrıslı Türklerin sergilenmiş olduğu davranışları benimseyenler her geçen gün artmaktadır” dedi .