CHP’li Batum, Başbakan Erdoğan’ın Gülen’e Çağrısını Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e yaptığı Türkiye’ye dönme çağrısını değerlendiren CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Başbakan bunu siyasal bir manevra olarak yapıyor” dedi.

CHP’li Batum, Başbakan Erdoğan’ın Gülen’e Çağrısını Değerlendirdi
Tekirdağ 48. Kiraz Festivali’nin 3’üncü gün etkinliklerinde sahil dolgu sahada kurulan sahnede Zülfü Livaneli konser verdi. Konsere CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu İpek Tanrıyar’ın yaptığı konserde Livaneli, türkü ve şarkılarını seslendirdi. Konser bitiminde gazetecilerin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 10. Türkçe Olimpiyatları final gecesinde Amerika’da bulunan Fethullah Gülen’e yaptığı çağrıyı sorması üzerine CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, “Başbakan bunu siyasal bir manevra olarak yapıyor. İnsanların Türkiye’ye gelip gelmemelerini başbakanın siyasi manevralarıyla değerlendirmeyelim. Başbakanın cumhurbaşkanlığı konusunda verdiği karara göre bir çağrıda bulunduğunu düşünüyorum. Açıkça söyleyeyim ‘gelebiliyorsan Türkiye’ye gel, uzaktan hariçten gazel okuma’ manasında söylediğini düşünüyorum. Kendi aralarındaki soruna biz CHP’liler olarak girmeyelim. Bizim zaten farklı bir Türkiye beklentimiz var” dedi .
Kaynak: İHA