Amerika'dan Geldi Mardin'de 75 Milyon Dolarlık Yatırıma Ortak Oldu

Mardin’de dev bir tesise imza atan İstanbul Yeditepe Şirketi, Mardin tarihinin en büyük özel sektör yatırımı olan Movapark Alışveriş Merkezi hizmete açıldı.

Amerika'dan Geldi Mardin'de 75 Milyon Dolarlık Yatırıma Ortak Oldu
75 milyon dolara mal olan dev tesiste otel, mağazalar, aquapark, sinema ve bowling salonları bulunuyor.Açılışa yoğun ilgi gösteren Mardinliler AVM içinde verilen konser ve gösterilere de ilgi gösterdi. 108 dönüm arazi üzerinde 54 dönümü kapalı, 26 dönümü kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinde, 90 mağaza bulunuyor. Mardin’e ulusal ve uluslar arası birçok yeni marka kazandıran MovaPark’ta bin 200 kişinin yanında dolaylı olarak 5 bin kişiye istihdam sağladı. 35’i yeni 60 farklı marka Movapark’ta hizmet vermeye başladı.

Mardin Havaalanı'nın hemen yanında bulunan Movapark AVM, Güneydoğu’nun hem eğlence hem de sanat merkezi niteliğinde olacak. “Denizi olmayan Mardin’e deniz getirdik” sloganı ile açılan Movapark’ta Türkiye’nin dördüncü aquaparkına ve sinema festivali olmasına karşın sinema salonu bulunmayan Mardin Movapark ile sinemaseverler artık sekiz sinema salonuna birden kavuşacak. Biri 7D, biri 3D, biri de açık hava olmak üzere sekiz sinema salonunun yer aldığı Movapark’ın açılması en çok gençleri mutlu ediyor.Tesis hakkında gazetecilere bilgi veren Yeditepe AŞ Yönetim Kurulu başkanı Vedat Özçelik ise hayatının en heyecanlı gününü yaşadığını belirterek açılışta kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı Mardinlilere teşekkür etti. Hizmete giren Movapark’ın 4 ortağından biri olan Amerikalı Martin Carver ise Mardin’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Movapark’ın en iddialı renklerinden biri olacak Aquapark, ülkenin de en büyük su parklarından biri. Yaklaşık 20 dönüm üzerinde kurulan aquaparkta yer alan 6 farklı eğlence havuzu, Movapark’ı sadece Mardin’in değil bölgenin eğlence merkezi yaptı. Aquapark, bölgenin su oyunlarına açılan kapısı olacak. Sinemalarıyla günlere, gecelere dünyanın pencerelerini açacak. Çocukların ve su eğlencelerinden hoşlananların rüyalarını süsleyecek su parkında dokuz farklı eğlence fırsatı sunuyor. Relax ve dalga havuzlarının yanı sıra dünya su parklarında yer alan tüm popüler kaydırak konstrüksiyonları da yer alıyor. Turbolance, blackhole, kamikaze gibi popüler kayak türlerinin sunduğu eğlence imkanları ile Mardin, denize kıyısı olmasa bile bu keyfi yaşamaya başlayacak .