İzmir Valisi Cahit Kıraç Açıklama Yaptı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için EXPO gündemli sunum hazırladıklarını söyledi.

Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurul toplantısında EXPO'yla ilgili ''çok güzel'' bir sunum gerçekleştirdiklerini, heyetin dün akşam İzmir'e döndüğünü belirtti.

EXPO 2020 sunumuna çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Kıraç, ''Sunumumuz çok beğeni kazandı. Delegelerin, katılımcıların ilgisini çekti. Ekip olarak çok iyi hazırlanmıştık, güzel bir sunum oldu. Mehmet Öz'ün kişisel sağlığın gelişimine yönelik kitabı kapış kapış gitti. Bundan sonra hazırlıklarımız devam edecek. Artık sahaya çıkma zamanı demiştik, çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

EXPO 2020 İzmir Yürütme Kurulu üyelerinin istifalarının Paris'te gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya Vali Kıraç, ''Yürütme, Yönlendirme Kurulu toplantısını önümüzdeki ay yaparız, o süreçte sorun çözülür'' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İzmir'e geleceğini belirten Kıraç, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e EXPO gündemli sunum hazırlıyoruz. Milletvekillerimiz, yerel aktörlerle kendisini karşılayacağız. İzmir'in yaptığı EXPO çalışmaları, planları, sonraki düşüncelerimizi anlatacağız. Cumhurbaşkanımıza, EXPO 2015'e verdiği destek ve EXPO 2020'ye vereceği destek için şükranlarımızı ifade edeceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: Medat Şenay / Ramazan Ercan

Yayıncı: Fazilet Özer
Kaynak: AA