Ergenekon Sanığı Sabuncu: Gazeteciliği Perinçek'ten Öğrendim

Ergenekon soruşturması kapmasında İşçi Partilinin yargılandığı davanın tutuksuz sanığı Mehmet Sabuncu, gazeteciliği Doğu Perinçek'ten öğrendiğini söyledi.

Sabuncu, Ergenekon ismini operasyonlardan sonra duyduğunu savundu. Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi üyesi ya da yöneticisi olan 4'ü tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 7. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Tutuklu sanıklardan Mehmet Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel ve Turhan Özlü ile 7 tutuksuz sanık, duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Mehmet Sabuncu, Aydınlık Gazetesi'nde birçok önemli habere imza attıklarını, bu haberler sayesinde birçok önemli konunun ve soruşturmanın aydınlatıldığını savundu. Gazeteciliği İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten öğrendiğini söyleyen Sabuncu, Perinçek ile 34 yıl omuz omuza çalıştıklarını ifade etti.

Yayınladıkları ses kayıtlarının suç unsuru taşıması konusunda ise Sabuncu, "Devlet bürokrasisindeki yöneticiler bulundukları makamı çıkarları için akçeli gizli konuşmalar yapıyorsa, çıkarları için kumpaslar kuruyorsa o zaman bize düşen görev bu konuşmaları Türk milletine duyurmak." ifadesini kullandı. Çapraz sorguda üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Sabuncu'ya 2000 yılında Ergenekon yapılanmasına ilişkin bir haber yapıp yapmadıklarını sordu. Böyle bir haber hatırlamadığını söyleyen Sabuncu, Ergenekon ismini ilk kez operasyonlarla birlikte duyduğunu söyledi.

Haşıloğlu'nun, Tuncay Güney ile Ergenekon sanıkları İbrahim Şahin ve Veli Küçük hakkında Aydınlık Gazetesi'nde bir haber yapıp yapmadıklarını sorması üzerine Sabuncu, "Biz gazeteciyiz. Olumlu ya da olumsuz bir konu varsa haber yapılmıştır. Ancak bu kişiler hakkında haber yapılıp yapılmadığını hatırlamıyorum." dedi.