Bolu Halk Sağlığı Müdürü Dudak Açıklama Yaptı

Bolu Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Hamdi Dudak, tüketilen suyun sağlıklı ve güvenilir olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, kaynağı ve niteliği belli olmayan suyun tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Dudak, AA muhabirine sıcaklıkların artması nedeniyle vücuttaki su kaybı nedeniyle su ihtiyacının arttığını, şekerli sıcak içecekler , gazoz, kola, meyve suları, enerji içecekleri gibi sıvıların yanında, mutlaka yeteri kadar su içmek gerektiğini bildirdi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle vücudun su ihtiyacının arttığına dikkati çeken Dudak, ''Yeteri kadar su içilmediği takdirde kan basıncı ve elektrolit dengesi bozulabilir, beyne daha az kan gidebilir, vücudun pek çok bölgesinde ağrı oluşabilir, böbreklerde hasar sonucu böbrek yetmezliği ve bunun yanı sıra uyuşukluk, depresyon, öfke, huzursuzluk ve yorgunluk görülebilir'' dedi.

''Su içmek kadar sağlıklı su içmek de önemlidir'' diyen Dudak, ''Sağlıklı olmayan suların vücuda alınması sonucu pek çok bulaşıcı hastalık ile karşı karşıya kalınabilir. Bu sebeple tüketilen suyun sağlıklı ve güvenilir olmasına dikkat edilmeli, kaynağı ve niteliği belli olmayan sular tüketilmemelidir. Bir kişi günde yaklaşık 2 litre su içebilir ancak yaz aylarında su kaybını daha da artıran bir işiniz ve durumunuz varsa daha fazla su tüketilebilir. Ayrıca serinlemek amacıyla dahi olsa kirli sulara girilmemeli ve bu konuda gerekli uyarılara uyulmalıdır'' diye konuştu.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA