Anaokulu Öğrencileri 1 Ton Atık Pil Topladı

Sivas Melek Reşit Hanım Anaokulu öğrencileri, topladıkları 1 ton atık pili, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği'ne teslim etti.

Sivas Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Atık Pil Biriktirme'' kampanyası kapsamında anaokulu öğrencilerinin topladığı bir ton atık pilin teslimi için Sivas Melek Reşit Hanım Anaokulu'nda program düzenlendi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, burada yaptığı konuşmada, Sivas'taki tüm kurum ve kuruluşlara atık pil kutuları dağıtıldığını söyledi.

Atık pillerin ilgili yönetmeliğe uygun toplandığını ifade eden Ürgüp, şunları kaydetti:

''Atık piler toprağa atıldığı zaman içerisinde bulunan cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve selenyum gibi ağır metaller yağmurun etkisiyle yer altı suyuna, içtiğimiz sular ve balıklar aracılığıyla da insan vücuduna karışmaktadır. Öğrenciler, neredeyse bir ton civarında pili toplayarak büyük bir çevre duyarlılığı göstermiştir. Bir pilin yaklaşık 800 ton suyu zehirlediğini ve bozduğunu düşünürsek, öğrencilerin yaptığı işin tabiata ne kadar büyük bir katkı olduğu ortaya çıkar. Tabiat, hepimizin yaşadığı bir ortamdır, onu korumak zorundayız.''

Melek Reşit Hanım Anaokulu Müdürü Fatma Arkutçu da okulda 2010 yılından itibaren sözleşmeli atık pil toplama kampanyalarının rutin bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Bu yıl 3. kampanyanın sonuçlanmak üzere olduğunu dile getiren Arkutçu, kampanyayla çocuklara pil toplama alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını, yıl sonunda en fazla pil toplayan öğrencilere karneleriyle birlikte hediye vereceklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: AA