Tarihi Zenginlikler Gözler Önüne Serilecek

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “kaleden, Ulu Camiye, tarihi çarşılarımızdan Arasa Camii’ne kadar kentimizin tüm zenginliklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Tarihi Zenginlikler Gözler Önüne Serilecek

Başkan Poyraz, Pınarbaşı Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısıyla belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şiir festivalinden, büyükşehir konusuna, restorasyonlardan, alt yapı çalışmalarına kadar birçok konuda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Poyraz, hizmetlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Şiir festivaliyle kentte bir ilki gerçekleştirdiklerini anımsatan Poyraz, “Büyük bir eksikliği giderdik. Bu güne kadar Türk edebiyatına sayısız şair ve yazar kazandıran kentimizde ilk defa böyle bir festival düzenledik. Çok güzel geçtiğini düşünüyorum. İnşallah hizmete açtığımız şair ve yazarlar evi ile de kentimizden yine şairler ve yazarlar çıkmaya devam edecektir. İnşallah gelecek yıl bu festivalin teması Sezai Karakoç olacak ve bu güzel etkinlikler kaldığı yerden devam edecek.” diye konuştu.

Poyraz, kentin tarihi ve kültürel değerlerin ortaya çıkartılması yönünde yaptıkları çalışmalarda da güzel sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Ulu Cami karşısında bulunan bankalara ve bazı işyerlerine ait binaların yıkılarak buranın büyük bir meydana dönüştürüleceğini kaydeden Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burasıyla ilgili Bakanlar Kurulu’ndan kamulaştırma kararı çıkardık. Kredisini de temin ettik, o da hazır. Geçen Cuma günü mahkemeye müracaat ettik. Pazartesi günü keşifleri yapıldı. Bu bilirkişiler 1 ay içerisinde fiyatları belirleyecek ve mahkemenin belirlediği fiyatları bankaya yatıracağız. Biz orayı en geç 4-5 ay içerisinde yıkacağız. İki ay içerisinde orayı tertemiz edip 10 bin metrekare alanı ortaya çıkartacağız. Komple bir yeşil alana çevirip Kültür Park yapacağız. Yani kaleden, Ulu Cami’den insanlar baktığı zaman tertemiz bir meydan ve yan tarafta restore edilmiş çarşılar görecek. Bakırcılar ve Semerciler Çarşısı ile Cumhuriyet Hanı’nın restorasyonunu en geç 9 ay içerisinde bitireceğiz ve bu zenginliklerimizi turizmimize kazandıracağız.” Poyraz, yıkılan alanlarda bin 500 araçlık bir de otopark yaparak, park sıkıntısının da giderileceğini söyledi.

- MEZARLIK YERİ Poyraz, Kahramanmaraş’a yeni bir mezarlık alanı kazandırmak için de yer tespitinin yapıldığını vurguladı. Şeyh Adil Mezarlığı’nın tamamen dolduğunu anımsatan Poyraz, şöyle konuştu: “Aksu’da bir yer almıştık. Fakat burası rantabl değildi. Batıya doğru giden bir şehrin batısına bir mezarlık gerekti. Hasancıklı mevkisinde 480 bin metrekare bir alan belirledik ve buraya mezarlık yapacağız. Peyzajıyla, düzenlemeleriyle burayı gelecek 200 yılda kullanılacak bir mezarlık alanına dönüştüreceğiz.” Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci ve Sosyal İşler Müdürü Yaşar Kaymak’ın da katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Poyraz, kentin büyükşehir olmasıyla birlikte yapılan hizmetlerin daha da artacağına inandığını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA