Konya İl Genel Meclisi, Sultandağı'nda İncelemelerde Bulundu

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Konya'da yapmayı düşündükleri damlama sulama projeleri ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Sultandağı ilçesini ziyaret etti.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel'in konuk ettiği Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'ya yapmayı düşündükleri bilgisayar programlı otomatik damlama sulama sistemlerinin en iyi örneğinin Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik Beldesi Toprak Sulama Kooperatifi tarafından uygulandığının kendilerine anlattığını, bu nedenle Yeşilçiftlik'teki sulama sistemlerini görmeye geldiklerini söyledi.

Kendilerini misafir eden Sel'e teşekkür eden Selvi, şunları kaydetti:

''Konya'da 90 bin hektar ekili arazide 293 Toprak Sulama Kooperatifi'ne bağlı bin 800 sulama kuyusunda yapmayı düşündüğümüz bilgisayar programlı otomatik damlama sulama sistemleri projeleri için, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüşmelerimizde bizlere böyle bir damlama sulama sisteminin Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik Beldesi Toprak Sulama Kooperatifi tarafından uygulandığını söyledi.

Yeşilçiftlik'teki sulama sistemlerini yerinde görmemizi istedi. Bu nedenle Konya İl Genel Meclisi ile Sultandağı ilçesine geldik. Devlet Su İşleri ve İl Genel Meclisi'nin ortaklaşa yapacakları proje ile yüzde 50 devlet destekli 3 yıl ödemesiz kalanı ise 15 yıl eşit taksitle ödenecek olan damlama sulama sistemlerine geçerek işçilik, enerji, su ve zamandan tasarruf edeceğiz.''

Selvi, Yeşilçiftlik Soğuk Hava Tesisleri ile bilgisayar programlı tam otomatik sulama kuyularında incelemelerde bulundu.

Ziyarete, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Genç, Sultandağı Kaymakamı Mehmet Sülün, Yeşilçiftlik Toprak Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Burhan, Yeşilçiftlik Belde Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez ve Konya İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA