Bu Benim Eserim Projesi Sergisi Açıldı

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bu Benim Eserim Projesi" sergisi bugün Öğretmenevi'nde açıldı.

Bu Benim Eserim Projesi Sergisi Açıldı
İlköğretim okulları öğrencilerine yönelik başlatılan projenin açılış törenine Giresun Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gazipaşa ilköğretim okulu halk oyunları ekibinin kısa gösterisinin ardından serginin açılışını yapan Vali Yardımcısı Kara, Emniyet Müdürü Bulak ve Milli Eğitim Müdürü Akkurt sergiyi gezerek öğrencilerin projelerini yakından incelediler.

Bu Benim Eserim Projesi sergisinde iç çalışma grubunun onayladığı 40 proje bulunuyor. Matematik ve Fen Bilimleri projelerinin yer aldığı sergide Akıllı Seccade'den, voleybol topunun çizigiyi geçip geçmediğini belirten sisteme kadar bir çok proje bulunuyor. Proje sahibi öğrenciler, sergiden çok memnun olduklarını destek verilmesi halinde projelerini ilerletebileceklerini söylediler. Yaşlıların namazda kıldıkları rekatları unuttuğundan yola çıkan Yeşilgiresun İlköğretim okulu öğrencileri, "Projemizin amacı namaz kılarken kaçıncı rekatta olduğumuzu unutuyoruz bu sebeplede dizimizi yere koyduğumuzda rekat ölçen alet sayesinde kaçıncı rekatta olduğumuzu öğrenebiliyoruz" dediler.

Voleybolda sahasında topun çizgiyi geçip geçmediğine karar verecek olan proje tasarlayan Cumhuriyet ilköğretim okulu öğrencileri ise "Amacımız topun çizgide olup olmadığını anlamak, top çizgiye çarptığında çizgide bulunan sensör ile ışık yanarak topun çzigide olup olmadığını anlayabiliyoruz" ifadelerini kullandılar

Kaynak: İHA