Olimpiyatların Edirne Etkinliğinde Afrikalı Öğrenciler Kispet Giyip, Güreş Tutacak

10. Türkçe Olimpiyatları'nın Edirne etkinliği bölümünde Afrika kıtasından gelen öğrenciler Er Meydanı'nda kispet giyip, güreş tutacak.

Edirne Belediyesi ve Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği işbirliğinde 7 Haziran Perşembe günü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenecek 10. Türkçe Olimpiyatları Edirne etkinliğinin tanıtımı, BİŞDER Genel Merkezi'nde yapıldı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, burada yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatları'nın Edirne etkinliği kapsamında Sarayiçi'nde güzel bir etkinlik yapılacağını söyledi.

BİŞDER Genel Sekreteri Yasin Atik de, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda yarışmak için 5 kıtadan, 135 ülkeden Türkiye'ye gelecek 1500 öğrencinin başta İstanbul, Ankara ve Edirne'nin de aralarında bulunduğu 41 il ve 65 sahnede özel gösteri ve performans sergileyeceklerini belirtti.

Edirne etkinliği için de 80 öğrencinin 7 Haziran günü sahne alacağını ifade eden Atik, ''Edirne'de modern zamanların en büyük organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları'nın Er Meydanı'nda yapılacak olmasından büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Ayrıca burada bir başka güzellik daha yaşanacak, birbirinden güzel performansların yanı sıra Afrika'dan gelen öğrenciler Er Meydanı'nda kispet giyip, güreş tutacaklar'' diye konuştu .
Kaynak: AA