Kale Belediyesi’nin Arama Kurtarma Aracının Adı KAKUD Olarak Değiştirildi

Denizli’nin Kale ilçesinde Kale Belediyesi tarafından özel olarak dizayn edilen acil arama ve kurtarma aracının ismi KAKUD olarak değiştirildi.

Kale Belediyesi’nin Arama Kurtarma Aracının Adı KAKUD Olarak Değiştirildi
Kale İlçesinde arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere özel olarak dizayn edilen ve üzerinde AKUT yazan araç, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Genel Merkezi tarafından yapılan uyarının ardından Kale Arama Kurtarma Destek (KAKUD) olarak değiştirildi.

AKUT’un gönderdiği yazıda, AKUT ibaresinin sadece kendilerine bağlı kuruluşlarda kullanılabileceğinin belirtilmesi üzerine aracın üzerindeki AKUT yazısının silinerek KAKUD yazıldığını söyleyen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, vatandaşlara hizmet için yapılan bu tür girişimlerde ufak detayla takınılmasının kendilerini üzdüğünü söyledi

Kale’nin 3 ilin birleştiği noktada ve özellikle yaz aylarında araç trafiğinin yoğun yaşandığı bir ilçe olduğunu söyleyen Yarımca, “Meydana gelen kazalarda bir kişinin bile sağ kurtarılması bizim için önemli. Aracın isminin AKUT veya KAKUD olması önemli değil. Önemli olan insan hayatı” dedi .
Kaynak: İHA