Düzce Üniversitesi'nde Bilimsel Yayınları Teşvik ve Akademik Yükselme Ödül Töreni Yapıldı

Düzce Üniversitesinde akademik yükselme ve bilimsel yayınları teşvik ödül töreni gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi'nde Bilimsel Yayınları Teşvik ve Akademik Yükselme Ödül Töreni Yapıldı
Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitenin öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitenin bilimsel yayın ortalamasında Türkiye 7.’si olduğunu hatırlatarak, “Bugün üniversitemiz adına gururlu bir günü yaşıyoruz. Eğer performansımız bu şekilde devam edecek olursa Dünya sıralamalarında ilerlemeyi zorlayan Türkiye’de birkaç üniversiteden birisi olacağımızı sanıyorum. 2009 yılında 40, 2010 yılında da 57 akademisyenimiz bu teşvik ödüllerinden yararlandı. 2011 yılına geldiğimiz bu yıl da ise 61 akademisyenimiz ödülden yararlanacak. Bu yıl toplam 8 adet de patent ödülü vereceğiz” dedi.

Üç yıldır bilim teşvik ödüllerinin verildiğini belirten Şerifoğlu, “Ondan önce bu imkana sahip değildik. Bize bu imkanı sağlayan başta Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı olmak üzere, hibe veya diğer desteklerde bulunan, yardımcı olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Atama Ödülleri, Birim Başarı Ödülleri, Atıf Başarı Ödülleri, Patent Başarı Ödülleri, Sosyal Sorumluluk Başarı Ödülleri, Teşvik Ödülleri olmak üzere toplam 6 kategoride ödüller sahiplerini buldu .
Kaynak: İHA