9 İlde Yapılan Operasyonda Gözaltına Alınan 25 Kişiden 12'si Tutuklandı

Tokat merkezli 9 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 12'si tutuklandı.

Tokat Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süreli teknik takibinin ardından Tokat, Amasya, Bilecik, Yozgat, Kastamonu, Samsun, Ankara, İstanbul ve Muğla'da önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra savcılığa sevk edilen 25 şüpheliden 12'sinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Operasyon sayesinde, ''insan ticareti'', ''fuhşa aracılık ve yer temin etmek'', ''hırsızlık'', ''oto hırsızlığı'', ''dolandırıcılık'', ''ikamet kurşunlanması'', ''küçük yaşta kız çocuğunun cinsel istismarı'', ''silahlı tehdit, alıkoyma ve zorla fuhuş yaptırma'' gibi 45 farklı olayın aydınlatıldığı bildirildi.

Operasyonda, 2 ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeklere ait 18 fişek, 2 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 12 fişek, 150 gram toz esrar, tarihi eser olduğu değerlendirilen ve bu bağlamda Müze Müdürlüğü'ne tetkik için gönderilen hayvan figürlü toprak heykel, insan başı heykeli, 2 haç, ok ucu, 19 yüzük, 57 metal ve taş parça, ip üzerine dizili 29 taş ve metal parça, 128 sikke, 8 gümüş sikke ele geçirildiği kaydedildi.

Örgüt lideri olduğu öne sürülen Ç.S'nin, polise yakalanmamak için ikametlerin çevresine gözcülük yapmak üzere 3 kişi görevlendirdiği ifade edilen açıklamada, bu kişilere görevlendirme karşılığında sigara, alkol, uyuşturucu ve para verildiği belirtildi.

Tokat ve çevre illerde hırsızlık olaylarını kiraladıkları araçlarla gerçekleştiren şüphelilerin, ''gömü bulduk'' diyerek irtibata geçtikleri kişilere 1 veya 2 gerçek altın gösterdikten sonra sahte altın vererek, bu kişileri dolandırdıkları kaydedildi. Şüphelilerin, Gürcistan, Azerbaycan ve Özbekistan ile bazı illerden bazı kişilerle irtibata geçerek getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdıkları ifade edildi.

Tokat merkezli olarak 4 gün önce bazı illerde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 25 kişi gözaltına alınmıştı .
Kaynak: AA