25. Dünya Liseler Arası Münazara Şampiyonası Antalya'da Yapılacak

25. Dünya Liseler arası Münazara Şampiyonası, 27 Ocak 5 Şubat 2013 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

Münazara Milli Takım kurucusu ve Dünya Münazara Komitesi Başkanı Mustafa Mert Önen ile Dış İlişkiler Sorumlusu Süleyman Altıparmak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak'ı ziyaret ederek, organizasyonla ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Antalya'daki şampiyonaya 80 ülkenin milli takımlarının katılacağını belirten Önen, şampiyonanın Üniversite Oyunları'ndan sonra dünyadaki spor dışı en önemli öğrenci etkinliği olduğunu söyledi.

Önen, Antalya'ya 80 ülkeden 400 öğrencinin geleceğini, bu öğrencilerin ülkelerinde başarılı öğrenciler olduğunu kaydederek, ''Organizasyon Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayelerinde yapılıyor. Ortadoğu ülkeleri bu şampiyonaya ilk kez katılacak. Bu da Antalya'daki şampiyonaya çok özel bir anlam yüklüyor'' dedi.

Budak da, dünya çapında bir organizasyonun Antalya'da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalya'nın son yıllarda uluslararası organizasyonlar için en cazip ve tercih edilen kentlerden birisi olduğunu ifade etti.

Budak, dünyanın dört bir yanından gelecek öğrencilere iyi bir ev sahipliği yapmak için her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti .
Kaynak: AA