''Eğitimden Bahsetmiyoruz"Çocuklarımızın Gelişiminden Bahsediyoruz

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, insanların gelişimlerinin yüzde 70'lik bölümünün 0-6 yaş döneminde tamamlandığını söyledi.

Alkan, Kahramanmaraş Anaokulu ile Gülbahar Hatun Anaokulu tarafından düzenlenen resim sergisinin açılışındaki konuşmasında, okul öncesinin ülkemizde hala önemi kavranamamış öneminin bulunduğunu ifade etti.

İnsanların gelişimlerinin yüzde 70'li bölümünün 0-6 yaş dönemi içerisinde tamamladığını belirten Alkan, ''Eğitimden bahsetmiyoruz. Matematikten, okuma yazmadan, fen bilimlerinden bahsetmiyoruz. Çocuklarımızın gelişiminden bahsediyoruz. Bu dönem, bir defa açılmamak üzere sayfası kapatılan dönemdir. Eğer ihmal edilirse o dönem boş gidecek demektir. Bu da ileride çıkacak arızalar anlamına gelmektedir. Eğer çocuklarınızı seviyor ve ileride sağlıklı bir toplum oluşmasını istiyorsak mutlaka çocuklarımızı okul öncesi eğitimine göndermemiz gerekiyor'' diye konuştu.

Alkan, çocukların dürüstlük, yardımlaşma, sevgi ve hoşgörü gibi kavramları okul öncesi döneminde öğrendiğini vurgulayarak, eğitim yöneticileri olarak okul öncesinde verdikleri eğitimi 10'la çarptıklarını ve 40-50 yaşın eğitimini verdiklerini dile getirdi.

Programda daha sonra minik öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Gelincik sınıfı tarafından okunan ''Bayrak'' şiiri ise katılımcılardan alkış aldı. Ardından serginin açılışı minik öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

-Andırın'dan lise öğrencilerinin mezuniyet töreni-

Andırın Çok Programlı Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı.

Okul Müdürü Mehmet Kürtül, düzenlenen törende, bir eğitim döneminin sonuna geldiklerini belirterek, mezun olan öğrencileri geleceğe hazırlamak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

160 öğrencinin bu dönemde mezun olduğunu kaydeden Kürtül, öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler kep fırlatarak öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

-İğde Beldesi'nde içme suyu çalışmaları-

Elbistan'a bağlı İğde Beldesi'nde içme suyu çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Marangoz, DSİ ile görüşerek beldeye 5 kilometre mesafede sondajla su çıkarttıklarını ve bu suyun beldeye getirilmesi için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Marangoz, yakın bir tarihte belde halkının temiz suya kavuşacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: AA