İstanbul'un Yeni Şehir Tuvaletleri Tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un yeni şehir tuvaletlerini tanıttı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Florya'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde, Belediye Sağlık A.Ş. tarafından yaptırılan yeni şehir tuvaletlerini inceledi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, İstanbulluların ciddi anlamda kent içindeki hareketleri sırasında doğru bir hizmet alamadığı tuvaletler konusunu ele aldıklarını belirterek, tuvaletlerin yapımında hijyene dikkat ettiklerini söyledi.

Topbaş, Bu tuvaletlerin tanesinin 20 ile 30 bin arasında değişen maliyetle yapıldığını ve içerisinde özürlülerin de rahat kullanabileceği bölümler ile çocuk bakım odası ve duş alma yerinin bulunduğunu belirterek, yeni şehir tuvaletlerinin sahiller, semt pazarları, piknik alanları, özel büyük toplantıların yapıldığı alanlar ve metrobüs duraklarında olmak üzere birçok alanda kullanabileceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerle turizme açık camilerde bu tuvaletlerin kullanılacağını ifade eden Topbaş, yeni şehir tuvaletlerin isminin, belediyenin internet sitesindeki anketle belirleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA