Chp Çorlu İlçe Örgütü'nden 19 Mayıs Yürüyüşü

CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Chp Çorlu İlçe Örgütü'nden 19 Mayıs Yürüyüşü
Hükümet Konağı önünde toplanan CHP’liler Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüşe geçti. Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve CHP bayrakları ile yürüyüşe geçen CHP'liler ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ ve ‘Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz’ şeklinde sloganlar attılar.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Orhan Perçinoğlu, Çorlu Belediyesi meclis üyeleri, CHP Çorlu İlçe Örgütü yönetim kurulu üyeleri, CHP Gençlik Kolları üyelerinin de yer aldığı yürüyüşte grup Cumhuriyet Meydanına geldiğinde 10. Yıl Marşı çalındı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “İnsanoğlu hiçbir zaman için ahde vefayı unutmaması gerekmektedir. Bizim ismimizin Ahmet, Mehmet, Ayşe, Fatma, Hülya, Ünal olmasını sağlayan Yüce Önder Atatürk'ümüze, bu savaşta şehit olan bu savaşta hiçbir zaman yaşayayım da köyüme gideyim, eşimi göreyim, çoluğumu, çocuğumu göreyim diye düşünmeyen atalarımıza buradan sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Böyle doğan bir cumhuriyetin yıkılması imkansızdır, hiç kimse yıkamaz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, “2012 Türkiye'sinde Milli Eğitim Bakanlığının aldığı bir kararla halkın bayramını, ulusal günün kutlamasının engellemesi ile karşı karşıyayız. Bizler bugünün Türkiye'sinde 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi milli bayramlarımız maalesef iktidarın kuşatması altına girmiştir. Bilinmelidir ki ulusları bir arada tutan, kenetleyen bizi birbirimize bağlayan değerlerimiz vardır. Bu değerlerimiz milli günlerimiz, milli bayramlarımızdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Çorlu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ülkem Uruk'un okuduğu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi alanda bulunlar tarafından tekrar edildi .
Kaynak: İHA