Karabük'te, Bu Yıl Vatandaşlar Verilen Eğitimle Bilinçlendirildi

Geçen yıl 12 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı vakasının yaşanan Karabük'te, bu yıl vatandaşlar verilen eğitimle bilinçlendirildi.

AA muhabirinin İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, geçen yıl 12 KKKA vakasının yaşandığı ve bir vatandaşın da hayatını kaybettiği Karabük'te Valilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Müftülük iş birliğiyle köylerde eğitim çalışması yapıldı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır KKKA hastalığından birçok insanı kaybettiklerini söyledi.

Kene ile mücadelenin her yolunu denediklerini ancak başarıyı eğitimle yakaladıklarını vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:

''İlimiz 3 yıla kadar kene vakalarının yaşandığı birkaç ilden biriydi. Her yıl birçok insanımızı kaybediyorduk. Mücadele başlattık. Birçok alanda mücadelemizi aralıksız sürdürdük. Özellikle Eflani ilçemizde çok vaka yaşanıyordu. Bu ilçemizin köylerine giderek eğitim verdik. Vatandaşlarımıza kene ile karşılaşıldığında neler yapmaları gerektiğini öğrettik. Hatta müftülüğümüz camilerde cemaate bu konuda bilgi verdi. Kene dikkat edildiğinde, kurallara göre davranıldığında öldürücü olmuyor. Artık vatandaşımız kene ile karşılaştığında ne yapacağını iyi biliyor. İlimizde bu yıl hiç vaka yaşanmadı. Komşu illerimizde kene vakaları sıkça yaşanıyor. Bunun önlemi eğitim. Karabük bunu başardı. Umarım bundan sonrada vaka yaşanmadan yılı geçiririz.' '
Kaynak: AA