Haber Seçim Öncesi Obama'yı Zor Durumda Bırakmak İçin Yapıldı

Uludere'de istihbaratın ABD'li kaynaklardan geldiği iddialarıyla ilgili NTV'ye değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Haber seçim öncesi Obama'yı zor durumda bırakmak için yapıldı" dedi.

Haber Seçim Öncesi Obama'yı Zor Durumda Bırakmak İçin Yapıldı
NTV Ana Haber bülteninde Wall Street Journal gazetesinin Uludere iddiasını değerlendiren Hüseyin Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muhalefet partilerini eleştiren Çelik, meselenin yanlış zeminde tartışıldığını kaydederek 'Asıl sorun istihbaratın kimden geldiği değil, gelen istihbaratın değerlendirilerek operasyona karar verilmesi sürecidir ' diye konuştu.

5 ay geçtikten sonra Wall Street Journal gazetesinin böyle bir haber yapması ve Pentagon'dan teyit niteliğinde bir açıklama gelmesi biraz manidar. 'diyen Çelik şu ifadeleri kullandı:

AMERİKA'DAN PREDATÖR ALMAK İSTİYORUZ

Olayın sıcaklığı ortadayken neden ortaya atılmıyor da şu anda atılıyor? Sayın Başbakan'ın açıklamalarında bunun yanıtını bulabiliriz. Genelkurmay Başkanımız kısa bir süre önce ABD'ye giderek bir takım görüşmeler gerçekleştirdi, Milli Savunma Bakanımız da gitti, hükümetimizin de çalışmaları var. Biz Amerika'dan silahlı Predatörler almak istiyoruz.

KAFA KARIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Buna ABD kongresi karar verecek. Bu haber kararı verecek olan kongre üyelerinin kafasını karıştırmaya yöneliktir. Bu haberle 'bakın Amerika'nın sattığı bu insansız hava araçları masum insanların ölümünde kullanılıyor, bu izah edilemez, kabul edilemez' mesajı verilmeye çalışılıyor.

OBAMA'YI ZORDA BIRAKMAK İÇİN

İkinci olarak bu haber seçim sürecinde Obama hükümetini sıkıntıya sokmaya yönelik bir gayret. Bu gazete meşhur medya patronu Rupert Murdoch'ın gazetesidir. Murdoch'ın İngiltere'de ne halde olduğunu ve onun gazetelerindeki insanları nelere karıştığını da tüm dünya biliyor.

BEYAZ GAZETE