Bahçeli: Evlatlarınıza Türkçe'nin Yanı Sıra Dinimizi De Öğretin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Mescid-i Aksa Teşkilatı Bozok Eğitim ve Gençlik Lokali'nin açılışını yaptı.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, "Evlatlarınıza Türkçe'nin yanı sıra dini inançlarımızı da öğretin" dedi.

Gençlik lokalinde yaklaşık 200 kişiye hitap eden Bahçeli, "Özellikle burada doğup burada yaşayan, geleceğini burada belirleyecek olan değerli evlatlarımıza önce güzel Türkçe ve yanında dini inançlarımızı, dinimizi en iyi şekilde öğretin. Burada yabancı dilleri çok iyi bilmek sureti ile Hollanda'daki faaliyetlerini güçlendiren bir federasyon çatısı altında, daha da iyi bir nesil yetiştirmiş olarak Hollanda'nın sahip olmuş olduğu imkanlardan yararlanın. Onların ulaşmış olduğu ekonomik seviyeye de ulaşmak sureti ile geleceklerini belirlemelerine katkı sağlayın" diye konuştu.

1963 yılından bu yana Avrupa'nın değişik ülkelerinde rızkını arayan Türkleri "elleri öpülesi insanlar" olarak nitelendiren Bahçeli, "Hollanda'da milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyesi olarak siyasi hayata katkı sağlayarak burada yaşayan insanlar, demokratik ve siyasi haklarını korur hale geldi. Bu gelişme süreci içerisinde geleceğin dünyasını da dikkate alarak burada yaşayan insanlar, artık Türk Milletinin ve Türk devletinin güzide gönül elçileri olarak Türkiye'nin de milli menfaatlerini koruma yolunda büyük bir gayret göstermelidir" şeklinde konuştu.

Amsterdam Mescid-i Aksa Camisi Teşkilat Başkanı Necmi Çelik, Bahçeli'ye teşkilatın amblemi ve Hollanda'yı sembolize eden yel değirmeni plaketi hediye etti .