'Yürüyen Sergi'deki 350 Metrelik Resim Şaşırttı

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Yürüyen Resim Sergisi'nde, tamamı öğrenciler tarafından yapılan 350 metre uzunluğundaki resim büyük ilgi gördü.

'Yürüyen Sergi'deki 350 Metrelik Resim Şaşırttı
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yürüyen Resim Sergisi, Yalova sokaklarını sanat galerisine dönüştürdü. İstanbul Caddesi'nden yola çıkan 300 öğrenci, Cumhuriyet ve Gazipaşa Caddeleri boyunca yürüyerek resimlerini sergiledi. Serginin en dikkat çeken bölümü ise 350 metre boyundaki dev resim oldu. Tamamı öğrencilerin çalışmalarının birleştirilmesiyle oluşturulan dev resim, yoğun ilgi gördü.

Sergide yer alan 350 metrelik resmin bir Türkiye rekoru olduğunu dile getiren Yalova Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ziya Karatekin, "Bu sene üçüncüsü yapılan Yürüyen Resim Sergisi'nde 350 metreyi aşkın uzunlukta bir resim de var. Bu sergi Türkiye'de ilk. 350 metrelik resim ise bir Türkiye rekorudur. 2010 yılında 250 metrelik bir resimle yürümüştük. Bu sene kendi rekorumuzu da kırdık. Yalova sokaklarında yürüyen bu sergiyi gören vatandaşlar çok şaşırıyor. Böylece sanatı insanların ayağına getirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Gazipaşa Caddesi'nde bulunan Amfi Tiyatro'daki sergi alanının açılışını ise Yalova Valisi Esengül Civelek yaptı. Sergiyi gezerek yetkililerden bilgi alan Civelek, resimleri çok beğendi.

Sergi 3 gün boyunca açık kalacak .
Kaynak: İHA