OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Leblebicioğlu'nun Açıklaması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, ''Kendinizi önemserseniz, başları da sizi önemser'' dedi.

Leblebicioğlu, Samsun İş Kadınları Derneği ile OMÜ Rektörlüğü işbirliğince düzenlenen ''Eyvah Mezun Oluyorum'' çalıştayının açılışına katıldı.

OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılışta konuşan Leblebicioğlu, insanların kendisini önemsemesi ve kabiliyetlerinin farkında olması gerektiğini söyledi.

''Önce kendinize güvenin, farkındalığınızın farkını ortaya koyun'' diyen Leblebicioğlu, ''Kendinizi önemserseniz, başkaları da sizi önemser. Kendini önemseyen kişi toplumda da değer görür. İstihdamın geliştirilmesinde farkındalığınız artı değeriniz olarak karşınıza çıkar. Öğrenciliğiniz yıllarında zaman zaman mesleki konulardan dolayı karamsarlığa düşersiniz. Bu nedenle bu tür çalıştaylar önemlidir. Kendinizi hiçbir zaman kısıtlamayın. Kendi yeteneklerinizi keşfedin. Sadece mezun olduğunuz alanda değil başka alanlarda da kendinizi geliştirin'' diye konuştu.

-''Problemlerin değil, çözümlerin parçası olun''-

SAMİKAD Başkanı Münevver Uğurlu ise insanların hayatlarının her döneminde çeşitli seçimler yaparak birçok önemli karara imza attığını ancak meslek seçiminin ise insan hayatında en önemli kararlardan biri olduğunu ifade etti.

Meslek seçimiyle aslında yaşam biçimi, sosyal çevre, gelir düzeyi, çalışma ortam ve koşularının da seçilmiş olacağını kaydeden Uğurlu, şunları söyledi:

''Günümüzde bilinen mesleklerin yanı sıra birçok yeni iş alanları da doğuyor. Tüm bu yeni meslekleri araştırıp farkında olmak gerekliliklerini ve çalışma alanlarını bilmek sizi genelden farklılaştıracak ve farkındalığınız artacaktır. Eğilimlerinizin farkında olun. Araştırmak önemlidir. Girişimci olun. Sabırlı, azimli olun ve kendinizi tanıyın. Üniversiteden mezun olduğunuzda iş görüşmelerine gittiğinizde aktif çalışmalarınız fark yaratmanızı sağlayacaktır. Problemlerin değil, çözümlerin parçası olun. Sürekli öğrenme ve gelişim ilkeniz olsun. Bunu sizden başka biri sizin için yapamaz. Unutmayın, mutlu hissediyorsanız başarılısınız.''

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mevlüt Özen de isteyen herkesin girişimci olabileceğini, sadece istemenin yeterli olduğunu kaydetti.

OKA olarak uygun projelerin desteklendiğini anlatan Özen, ''Yeter ki içinizde kendinize güven olsun. Yeter ki sadece kendinize güvenin. Başarılı olmamak için bir nedeniniz yok. Sadece isteyin. Ne yapmak istediğiniz bilmeniz yeterli'' dedi.

Kaynak: AA