Mersin'de ''Çocukların Sosyal Gelişimi'' Projesi Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nce yürütülen ''Çocukların Sosyal Gelişim'' projesi başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut, projenin başlaması nedeniyle ÇOGEM binasında yaptığı açıklamada, göçün yoğun olduğu mahallelerdeki 15 okulu kapsayan projeyle, toplam 180 çocuğa ''akran eğitimi, çocuk hakları eğitimi, etkili iletişim, karar verme, sorumluluk alma, problem çözme, sosyal beceriler, madde bağımlılığından korunma ve öz disiplin'' konularında eğitim verileceğini söyledi.

Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Milli Eğitim müdürlüklerince desteklenen proje ile çocukların sosyal gelişim programlarının yanı sıra, tarihi ve turistik yerleri gezme imkanı bulacaklarını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

''Amacımız, çocukların sosyal hayatta ve derslerinde daha başarılı bireyler haline gelmeleridir. Şevket Sümer Mahallesi'nde devam eden SODES Projesi ile çocuklara ücretsiz SBS kursları veriliyor. Yaz aylarının gelmesiyle çocuklarımızın boş zamanlarını sokaktan ziyade daha iyi ortamlarda geçirmeleri için ÇOGEM bünyesinde yeni projeler üreteceğiz.''

ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı da projelerine destek veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile Vali Yardımcısı Kadir Okatan başta olmak üzere, yetkililer, öğretmenler ve çocuklara teşekkür etti .
Kaynak: AA