Memur-sen Kastamonu Şube’sinden Hükümete Eleştiri

Sen Kastamonu İl Başkanı İrfan Bakır, devam eden 2012 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin verdiği teklifin alanlara davet olduğunu söyledi.

Memur-sen Kastamonu Şube’sinden Hükümete Eleştiri
Nasrullah Meydanında toplanan bir gurup Memur-Sen üyesi adına konuşan Bakır, “Kamu görevlilerine 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14 veremiyorum demesi anlaşılır ve kabul edilir değildir” dedi.

Vergi Usul Kanunu kapsamında bulunan vergilerdeki artış oranına ilişkin yeniden değerleme oranı, 2012 yılı için yüzde 10.26 olarak belirlendiğini hatırlatan Bakır, “Buna rağmen, vatandaştan alınan bazı vergi ve harçlara yeniden değerleme oranının da üstünde yüzde 11 ila yüzde 15 arasında zam yapılmıştır. Vatandaşına kestiği cezaya, aldığı vergi ve harçlara, pasaport gibi değerli kağıtlara yüzde 15’lere varan zam yapan hükümet, kamu görevlilerinin maaş zammına gelince cimri davranmıştır” dedi.

Hükümetin getirdiği teklifle, yangından mal kaçırır gibi çıkardığı 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ortaya çıkardığı adaletsizliği ve mağduriyeti giderecek yeterli ve gerekli oranın da uzağında kaldığını ifade eden Bakır, “Bu tekliflerin her birine evet diyecek mali imkan Türkiye bütçesinde mevcuttur. 2012 yılı bütçesinde faiz ödemelerine yaklaşık 50 milyar TL kaynak ayıran bir Hükümetin, emeğiyle, alın teriyle ülkesine hizmet eden kamu görevlilerine 2012 yılı için yüzde 16 2013 yılı için yüzde 14 veremiyorum demesi anlaşılır ve kabul edilir değildir” diye konuştu.

Kaynak: İHA