Polonya'lı Eğitimcilerden İğdır Milli Eğitim Müdürü'ne Ziyaret

Polonya ile ortaklaşa yürütülen eğitim ve kültür alışverişi kapsamında 6 kişilik Polonya'lı heyet Iğdır'a geldi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Iğdır'da eğitim sistemiyle ilgili bilgi toplamak için Polonya'lı ekibin izlenimlerde bulunacağını belirtti.

Ateş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından hazırlanan ve Iğdır Anadolu Öğretmen Lisesi ile Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün proje ortağı olarak yer aldığı Comenius Regio Projesi'nin Iğdır için bir ilk olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri 27 Mayıs'ta Polonya'ya 6 kişilik bir heyet ile gidecektir. Iğdır ilinde ilk defa gerçekleşen bu projede yer almaktan ve yurt dışından gelen misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Bu projeyle iki ülkenin eğitim sistemi incelenerek katkı sağlayacak görüş ve öneriler ortaya atılacaktır. Öğrenciler ve öğretmenler ile workshop çalışmaları yapılarak, eğitim öğretimde alternatif öğretim teknikleri uygulanacaktır. Projeyle idarecilerimizin yurt dışındaki okulları görmeleri sağlanarak farklı bakış açıları geliştirmelerine ve döndüklerinde okullarında bir farklılık yaratmalarına yardımcı olacaktır.' '
Kaynak: AA