Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrencilerinden Zihinder’e Katkı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde, ‘Toplumsal Duyarlılık Projesi’ dersi çerçevesinde öğrenciler, hocaları rehberliğinde çeşitli projelere imza atıyorlar.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrencilerinden Zihinder’e Katkı
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2. grup öğrencilerinin uyguladıkları, ‘Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğrencileri ile Zihinsel Engelli Çocuklarımız El ele’ projesi çerçevesinde, ZİHİNDER’e maddi katkı sağlamak için öğrenciler tarafından üniversite kampüsü içinde bir yardım sandığı açıldı. Bu sandığa hem öğretim elemanları hem de öğrenciler tarafından zarflar içinde yardımlar yapılıyor

Projeyi yürüten öğrenciler, amaçlarının öğrenciler ve çalışanlar arasında ‘Zihinsel Engelli Çocuklarımız’ konusuyla ilgili farkındalık oluşturmak olduğunu, öğrencilerin bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla tanışması ve işbirliği yapmasını sağlamak, Gaziantep’teki zihinsel engelli çocuklarımızın eğitilip, öğrenimlerinin sağlıklı ve pedagojik olarak sağlanması için bir okul yaptırma projesini gerçekleştirmek için kurulmuş olan ZİHİNDER derneğine katkıda bulunmak olduğunu belirttiler.

Rektör Prof. İbrahim Özdemir, Ketayün Büyükbeşe’nin zihinsel engelliler ile ilgili çalışmalarından övgüyle bahsederek, “Ketayün Hanım ilerlemiş yaşına rağmen büyük fedakarlıkla çalışıyor. Eli öpülmeye layık bir insan. Öğrencilerimizin kendi cep harçlıklarından yaptıkları bağış mütevazi seviyede olsa da öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık görevlerini yerine getirmeleri, bu konuyu kampüsümüzde, ailelerinde ve toplumda gündeme getirmeleri ve farkındalık oluşturmaları açısından oldukça önemlidir” ifadelerinde bulundu .
Kaynak: İHA