Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Engelli Çocukları Takibe Aldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, dört çocuğundan üçü engelli olan Saide Baysal'ı (35) evinde ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Engelli Çocukları Takibe Aldı
Kobaner, annenin ve engelli üç çocuğun sıkıntılarının giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Baysal’ın Anneler Günü’nde 'Engelli evlatlara adanan bir hayat' başlığı ile basına yansıyan hikayesi yankı uyandırdı. Kas erimesi hastalığı sonucu yatağa mahkum olan çocuklarına bakan Baysal’ın örnek davranışı takdir topladı. Türkiye’nin her yerinden hayırsever kişi ve kurumlar aileye yardım etmek için harekete geçti. Adana Valiliği adına ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner, Müdür Yardımcısı İsa Umut ile anne Baysal ve çocukları ile görüşüp, yeniden sosyal incelemesini yaptı. Aileye bir ihtiyaçlarının olup olmadığını soran Kobaner, evin koşullarını olumlu, Saide Hanım’ın çocuklarına ilgisini ise takdirle karşıladı. Kas erimesi rahatsızlığı çeken çocuklardan en büyüğü Ahmet’in yaşının 18’i geçtiğini hatırlatan Kobaner, “Yasa gereği maaşı kesilmiş. Öncelikle bu hususta bir araştırma yapacağız. Mağduriyeti devam ettiği için tekrar maaşa bağlanması gerekiyor, diye düşünüyorum. Tabi anne, rapor ve diğer tedavileri için Ahmet’i taşıyarak götürmesi gerekiyor. Mahkemeden veya noterden vekaletini alarak, bu işlemleri daha rahat yürütmesini sağlayacağız.” dedi.

İbrahim Halil (16) ve Yakup (11) için de devletin aileye özürlü ve evde bakım ücreti ödediklerini hatırlatan Neslihan İpek Kobaner, engelli çocuklardan Yakup’a ablasının yardım ettiğini, ona da ev bütünlüğü içinde bakıcı maaşı bağlamayı planladıklarını bildirdi. Tüm bu girişimler sonucu ailenin daha da rahat edeceğine işaret eden Kobaner, annenin tek başına üç çocuğa bakmasının çok özverili bir davranış olduğunu vurgulayan Kobaner, bu anlamda Saide Hanım’ı tebrik etti. Çocukların rehabilitasyon merkezine gönderilmesinin de önemli olduğuna işaret eden Kobaner, devletin sunduğu bu imkanla engellilerin zihinsel ve fiziksel olarak desteklendiğini ifade etti.

Çocukların merkezdeki eğitim masrafının devlet tarafından karşılandığını aktaran Kobaner, “Allah devletimize zeval vermesin. Hem eğitim, hem de günlük yaşam bakımından çocukların yaşamlarını sürdürmeleri ve anneye sahip çıkma adına gereken her şey yapılıyor. Anne de yavrularına fedakarca bakıyor. Bu manzarayı görmüş olmaktan memnun olduk. Devletin ilgili bütün kurumları çocuklarımızın yanında. Bizler de müdürlük olarak evlatlarımızı yakından takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Anne Saide Baysal ise ziyaretinden dolayı Kobaner’e teşekkür ederek, “Duyarlı herkesten Allah razı olsun.” ifadesini kullandı. Çocuklarla bir süre sohbet eden Kobaner, gerekli notları aldıktan sonra evden ayrıldı.Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal da Anneler Günü’nde Saide Baysal’ı ve çocuklarını ziyaret edip, katkı sözü vermişti. Türkiye’nin bir çok yerinden de hayırseverlerin Saide Hanım’ı yardım için aradığı öğrenildi .