İzmirli Öğrenciler Videokonferans Yöntemiyle Nasa'ya Bağlandı

Uzay Kampı Türkiye'nin, Kardeş Okullarla Bilim Programı kapsamında videokonferans yöntemini kullanarak yürüttüğü 2011-2012 eğitim öğretim yılının son NASA bağlantısı yapıldı.

Uzay Kampı Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerika'dan Kaliforniya Lindsey Ortaokulu ve Türkiye'den İzmir SEV İlköğretim Okulu aynı anda NASA'nın Marshall Uzay Merkezi'ne bağlanarak bilim adamı Scott Anderson'dan ''Güneş Sisteminde Tatil'' projeleri hakkında bilgi aldı.

Anderson'un Güneş sistemi ve gezegenler hakkında verdiği ilginç bilgiler ve örneklerin her iki okul öğrencileri tarafından ilgiyle izlendiği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

''Merkür'ün Güneş'e çok yakın olması ve atmosferinin bulunmaması nedeniyle yüzey sıcaklığının çok yüksek olduğunu söyleyen Anderson, 'Merkür'ün kendi ekseni etrafında dönme süresi, Güneş'in etrafındaki dönme süresinden yaklaşık olarak iki kat daha uzun. Bir başka deyişle oraya bir kaç günlüğüne tatile gitseydiniz aslında yıllarca tatil yapmış olurdunuz' dedi.

Videokonferans, her iki okul öğrencilerinin yaptıkları projelerini birbirleriyle ve NASA'da görevli bilim adamı Anderson'la paylaşmalarıyla sona erdi. İlk defa 2004 yılında uygulanmaya başlanan videokonferansla eğitim projesi Amerika ve Türkiye'den öğrencileri bir araya getirmeye devam ediyor. Kardeş okullar, NASA'nın eğitim materyallerini kullanarak gerçekleştirdikleri projeleri tamamladıktan sonra Uzay Kampı Türkiye'nin 6 günlük Uluslararası Yaz Kampları'nda buluşacaklar.' '
Kaynak: AA