Bakan Çelik: 'ben Eylem Kararı Aldım' Demek Bu Süreci Bilmiyorum Demektir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bazı konfederasyon başkanlarının toplu sözleşme görüşmelerine katılmayıp 'Ben eylem kararı aldım, müzakere sürecini tanımıyorum' demelerinin bu süreci yaşamamış, bu takvimi bilmiyorlar manasına geldiğini söyledi.

Eski Devlet Bakanı ve TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar'ın Siverek'te düzenlenen cenaze töreni için Şanlıurfa´ya gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik cenaze törenin ardından Balıklıgöl'de ziyaretlerde bulundu.

Gezi sırasında basın mensuplarının ''Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında hükümetin önerdiği zam teklifine bazı konfederasyon başkanlarının eylem yapabileceklerine dair görüş bildirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusuna Bakan Çelik, "Toplu sözleşme süreci 30 Nisan'da başladı.

Bunun dışında teklif verilebilir mi, hükümet o zaman değerlendirecek. Toplu sözleşme süreci çarşamba günü başlayacak. Orta vadeli programa göre zam oranlarını hazırladık. 'Ben eylem kararı aldım, müzakere sürecini tanımıyorum' demek bu süreci yaşamamış, bu takvimi bilmiyor demek. 21'ine kadar müzakere süreci devam edecek. Ne olur ne biter, 3+3 te kalabilir, aşağı da, yukarı da tartışılacak. Her hizmet kolunda, alanda ve hizmet kolu itibariyle bunların tartışılacağı bir süreçte eylem kararı almak 'ben müzakere yapmayacağım' demektir. Toplu sözleşme sürecini hala anlamamışız demek.” dedi.

Bakan Çelik emekliler ile ilgili intibak düzenlemesinin sorulmasına üzerine de "Emeklilerle ilgili intibak düzenlemesi yaptıklarını ve 2013 Ocak'tan itibaren yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Çelik, ''2 milyon emeklimizi ilgilendiren bir düzenleme. Ayrıca enflasyonun altında bir düzenleme olmadı. Bütün ücret artışlarında bir enflasyon ifadesi kullanılıyor. 'Enflasyona ezdirilmeyecek, muhtemel enflasyon farkı söz konusu olursa onlar ödenecektir' diye bir ifade var'' dedi.

Balıklıgöl ve Dergah Camini ziyaret ettikten sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Bakan Faruk Çelik Balıklıgöl platosundan ayrıldı .